Toitlustajatele

Tallinna Raekojas cateringteenust osutavad firmad peavad silmas pidama, et Tallinna raekoja näol on tegemist Põhja-Euroopa vanima säilinud raekojaga. Muinsuskaitse all olevale arhitektuurimälestisele kehtib rida erinõudmisi. Tuleb suhtuda lugupidavalt hoone ajaloolisse interjööri ja siin leiduvatesse kunstiväärtustesse, millest vanimad (raesaali pink) kuuluvad 14. sajandisse.

 
Sellest lähtuvalt toome välja mõned nõuded, mida tuleb raekojas teenindamisel järgida:
 
1Cateringi ettevalmistusruum on baariruum (kunagine veinikelder, esimesel korrusel sissepääsust vasakule). Kaup tuleb alati viia baariruumi. Läbi kodanikesaali EI TOHI kaupa raesaali viia (v.a. lauad).
 
2Kastide viimist raesaali tuleb võimalusel vältida. Kaste ei tohi panna raesaali pinkide peale (NB! Raesaali 2 pinki on vastavalt 14. ja 15. sajandist!).
  
3. Kunagine köögiruum raesaali kõrval peab olema puhas, s.t. seda ei kasutata ettevalmistusruumina. Vajadusel võib sinna viia toole kodanikesaalist, kui kodanikesaalis tahetakse teha püstijala vastuvõttu. Läbi raesaali tuleb toolid sellisel juhul tõsta, mitte lükata.
 
4. Raesaali sisekujundus on kindlaks määratud lähtuvalt keskaegse raesaali ruumiprogrammist, seda ei tohi muuta. Seega ei tohi raesaalis mööblit nihutada. Pingid (ka seina ääres) jäävad oma kohtadele.
 
5. Raesaali arhitektuurist lähtuvalt peaks raesaali laud asuma saali keskel. Ümmargused lauad ja pukid raesaali keskaegse ruumikontseptsiooniga ei sobi. Palume kasutada raekoja kokkupandavaid laudu (6 lauda mõõdus 80 x 160). Pärast kasutamist tuleb raekoja lauad panna tagasi kodanikesaali kappi.
 
6. Raekojas teenindavad cateringfirmad peavad kaasa tooma oma laudlinad ja seelikud, mis sobivad saali interjööriga.
 
7. Raekojas ei tohi suitsetada ega kasutada vulkaanküünlaid või ilutulestikke.
 
8. Cateringfirmad võtavad oma prügi ära minnes kaasa.
 
9. Raekoja ruumid antakse raekoja personalile üle sellisena nagu nad vastu võeti.
 
Raekojas cateringteenust osutada soovivad firmad peavad arvestama maja eripäraga ning oma tegevuse raekoja personaliga koostkõlastama. Raekojal on põhiliste partnerite näol positiivne kogemus olemas. Toitlustajaid, kes neid nõudmisi ei soovi täita, ei saa me raekotta teenindama võtta.